Tilbage til seneste nyt

Ferie med MSA

Selvom det måske ikke længere er så nemt at rejse som før, når man er ramt af MSA, har de fleste stadig behov for at holde ferie væk fra hjemmet.

Der er flere muligheder, som gør, at det stadig er en mulighed, f.eks.:

  • Feriecenter Slettestrand i Nordjylland, som både tilbyder handicapvenlige ferieboliger, ophold og aktiviteter – bl.a. en kørestolsrute ud i naturen. Læs meget mere på slettestrand.dk
  • HandiTours er et af de rejsebureauer, der arrangerer handicapvenlige rejser til hele verden – både med og uden hjælpemidler – se mere på handitours.eu

Medlemmer af MSA-foreningen får en rabat på kr. 350,- for rejser i Europa og kr. 500,- i rabat ved oversøiske rejser (Afrika, USA osv.).

  • Der er også mulighed for at tage hjemmehjælp med på ferie i Danmark og de andre nordiske lande.

Har du ret til hjemmehjælp i din egen kommune, kan du få hjemmehjælp, når du er på midlertidigt ophold i en anden kommune end den kommune, du bor i til daglig. Fx når du er i sommerhus, besøger familien eller er på højskole. Du kan få hjemmehjælpen med dig, uanset om du får personlig eller praktisk hjælp. Det gælder også, hvis du bor i plejebolig.

Du får hjælp ud fra feriekommunens serviceniveau. Vær derfor opmærksom på, at hjælpen kan være en anden end i den kommune, du bor i.

Du skal kontakte din kontaktperson i din egen kommune, hvis du ønsker midlertidig hjemmehjælp i en anden kommune.